Nyheter inom flyg

Sveriges bästa gratismuseum ligger i Linköping

June 10, 2016 Senaste nytt

Sveriges bästa museum med fri entré ligger i Linköping. Det är Flygvapenmuseum som kammar hem den hedrande titeln när besökarna på resesajten Tripadvisor får säga sitt.

– Jag tror att våra besökare gillar att vi har något för alla – från aktiviteter för barnen till det spännande vraket efter den nedskjutna DC-3:an, säger Elisabeth Lagvik, enhetschef på Flygvapenmuseum.

Sveriges statliga museer har fått ett rejält uppsving sedan de fick fritt inträde den 1 februari. Vasamuseet och Skansen står fortfarande ohotade i topp, men när det gäller just gratismuseer börjar flera sevärdheter runtom i landet att klättra på listan. Högst upp hamnar Flygvapenmuseum i Linköping, som vunnit flera priser de senaste åren.

Läs mer på Expressen!