Nyheter inom flyg

DC-3:an ska göras redo till Flygdagarna

August 15, 2016 Senaste nytt

Inför Flygdagarna i Linköping duger det inte med flygplan som ser mossiga och tråkiga ut. Nu poleras flygvapenmuseets DC-3:a till utställningsskick, av frivilliga.

DC-3:an har en spännande historia som ska klarläggas parallellt med underhållsarbetet. I plåten kan man se planets tidigare märkning och att det deltog i andra världskriget. Efter kriget användes det som trafikflygplan i Norge och Sverige. 1960 såldes DC-3:an till flygvapnet och 1980 blev det en del av Flygvapenmuseums samlingar. Flygplanet är komplett och skulle, i alla fall teoretiskt, kunna flyga.

– Ge oss fem miljoner så kan vi ordna det. All teknik finns på plats och motorerna går runt, så det är bara att kavla upp ärmarna, skrattar Torsten Nilsson, enhetschef för samlingsenheten på Flygvapenmuseum.

Läs mer på Corren.se!