Nyheter inom flyg

Linköpingsföretag fick miljonkontrakt

June 16, 2017 Senaste nytt

Rymdföretaget Ruag Space i Linköping har fått två nya kontrakt värda 40 miljoner kronor. Företaget ska tillverka “ryggraden” till satelliter som franska Thales, en av världens största satellitleverantörer, satsar på.

Drygt en fjärdedel av alla satelliter i världen görs av Thales Alenia Space (TAS) som nu har tecknat ett femårskontrakt med Ruag Space. Uppgiften för Linköpingsföretaget är att både utveckla och producera centralstrukturen, eller satellitens ”ryggrad”, till vad det franska satellitföretag ser som sin framtida storsäljare. Det innebär att minst en fjärdedel av världens framtida kommunikationssatelliter får sin “ryggrad” på fabriken i Linköping. Det femårskontraktet som nu är skrivet beräknas egentligen vara värt cirka 100 miljoner kronor.

Läs mer på Corren.se!